Waarheen met het kantoor? – Academische inzichten. Waarheen met het kantoor?

HR Square 204 (mei-juni 2021)
“In plaats van over ‘het kantoor’ te spreken, moeten we het vandaag hebben over ‘de werkplek’. Dat kan het kantoor zijn, maar ook thuis, de koffiebar, een bureau bij de klant, of gewoon buiten – denk aan wandelmeetings of medewerkers die buiten een dossier gaan lezen.” Aan het woord: professor Matthew Davis van de universiteit van Leeds in Groot-Brittannië. De psycholoog is al jaren bezig met hoe mensen (werk)ruimtes gebruiken en wat de impact is van het ontwerp van kantoorruimtes op werkpraktijken. Wat hij denkt van de vraag of kantoren überhaupt nog nodig zijn? “Er waren ook voor corona een aantal ondernemingen die volledig virtueel werkten, vaak bedrijven die verspreid zaten over verschillende landen of waar medewerkers continu bij klanten aan de slag waren”, zegt hij. “Maar voor de meeste bedrijven”, vervolgt hij, “is het zeker geen evidente stap om volledig virtueel te werken. Dat heeft te maken met de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.