Waarheen met het kantoor? – Academische inzichten. Waarheen met het kantoor?

HR Square 204 (mei-juni 2021)
“In plaats van over ‘het kantoor’ te spreken, moeten we het vandaag hebben over ‘de werkplek’. Dat kan het kantoor zijn, maar ook thuis, de koffiebar, een bureau bij de klant, of gewoon buiten – denk aan wandelmeetings of medewerkers die buiten een dossier gaan lezen.” Aan het woord: professor Matthew Davis van de universiteit van Leeds in Groot-Brittannië. De psycholoog is al jaren bezig met hoe mensen (werk)ruimtes gebruiken en wat de impact is van het ontwerp van kantoorruimtes op werkpraktijken. Wat hij denkt van de vraag of kantoren überhaupt nog nodig zijn? “Er waren ook voor corona een aantal ondernemingen die volledig virtueel werkten, vaak bedrijven die verspreid zaten over verschillende landen of waar medewerkers continu bij klanten aan de slag waren”, zegt hij. “Maar voor de meeste bedrijven”, vervolgt hij, “is het zeker geen evidente stap om volledig virtueel te werken. Dat heeft te maken met de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.