Waarheen met het kantoor? – Case LeasePlan. Naar kantoor om de bedrijfscultuur te ervaren

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Sinds de verhuis naar Diegem in 2019 hebben de 250 medewerkers van mobiliteitsaanbieder LeasePlan geen vaste stoel meer op kantoor. Hun laptop klappen ze open daar waar dit voor hen het meest relevant of nuttig is. “Dat was een radicale ommezwaai,” vertelt People & Performance Director Renee Agneessens, “zeker voor de managers en de directieleden die tot dan in een afgesloten bureauruimte werkten.” Door de schotten weg te halen, wilde LeasePlan de samenwerking tussen afdelingen bevorderen. Aan de hand van de architectuur van het kantoor wilde het medewerkers duidelijk maken dat hetgeen ze doen, onderdeel is van een groter geheel. “Hoewel elke medewerker vrij is om te kiezen waar hij/zij gaat zitten, suggereren we wel een vaste neighbourhood per afdeling,” vervolgt Agneessens, “al was het maar omdat medewerkers dan geen twee verdiepingen moeten rondneuzen om de juiste collega te vinden.” Verder is de inrichting, die uitgaat van een personeelsbezetting van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.