Waarheen met het kantoor? – Case Vlaamse overheid. Geen lineaire maateregelen meer

HR Square 204 (mei-juni 2021)
“Zonder dat we er erg in hadden, bleken wij onze kantoren eenvoudig coronaproof te kunnen inrichten. Maar niet alleen dat: iedereen beschikte ook over de nodige tools om vanaf de eerste dag van de lockdown in maart vorig jaar thuis te blijven en verder te werken”, zegt Frank Geets, administrateur-generaal van het Agentschap Facilitair Bedrijf van de Vlaamse Overheid. “En dat zonder dat onze dienstverlening aan kwaliteit heeft ingeboet”, vult Peter Rabaey aan, administrateur-generaal van het Agentschap Overheidspersoneel van de Vlaamse Overheid. Thuiswerken en plaats- en tijdsonafhankelijk werken zijn al lang ingeburgerd bij veel personeelsleden. In 2000 startte de Vlaamse overheid al met het project ‘Anders Werken’ en voerde het enkele jaren later structureel telewerken in. Toen lag de nadruk vooral op het delen van werkplekken, de keuze van de werkplek naargelang het werk, en het ‘clean desk’-principe. In 2013 schakelde de Vlaamse overheid over naar ‘Het Nieuwe Werken (HNW)’...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.