Waarheen met het kantoor? – Case Xylos. Een parallelle virtuele werkvloer

HR Square 204 (mei-juni 2021)
De reactie van Patrick Leysen, CEO van ICT-dienstverlener Xylos, op LinkedIn op het bericht begin maart dat Telenet een kantoor sluit, omdat het met zijn personeel een overeenkomst gesloten heeft, die bepaalt dat ook na de coronacrisis nog tot 60 procent telewerk mogelijk blijft, viel op. Terwijl in de meeste commentatoren de beslissing van Telenet werd toegejuicht, vond Leysen het geen goed idee en vooral de verkeerde discussie. “In plaats van kantoren te sluiten, moeten we deze omgevingen omvormen tot een thuis, tot gezellige omgevingen waar mensen verbinding kunnen maken, zich kunnen engageren en zich kunnen concentreren”, schreef hij. In een gesprek via Teams verklaart hij zich nader. “Ik ben altijd op mijn hoede als een meerderheid zegt dat we in een bepaalde richting moeten gaan. Dan is het belangrijk om even stil te staan en na te denken of dit wel de juiste weg is. Is er ook een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.