Waarheen met het kantoor? – Case Xylos. Een parallelle virtuele werkvloer

HR Square 204 (mei-juni 2021)
De reactie van Patrick Leysen, CEO van ICT-dienstverlener Xylos, op LinkedIn op het bericht begin maart dat Telenet een kantoor sluit, omdat het met zijn personeel een overeenkomst gesloten heeft, die bepaalt dat ook na de coronacrisis nog tot 60 procent telewerk mogelijk blijft, viel op. Terwijl in de meeste commentatoren de beslissing van Telenet werd toegejuicht, vond Leysen het geen goed idee en vooral de verkeerde discussie. “In plaats van kantoren te sluiten, moeten we deze omgevingen omvormen tot een thuis, tot gezellige omgevingen waar mensen verbinding kunnen maken, zich kunnen engageren en zich kunnen concentreren”, schreef hij. In een gesprek via Teams verklaart hij zich nader. “Ik ben altijd op mijn hoede als een meerderheid zegt dat we in een bepaalde richting moeten gaan. Dan is het belangrijk om even stil te staan en na te denken of dit wel de juiste weg is. Is er ook een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.