Wat na een faillissement? – Case Swissport. “Het is alsof het licht plots uitgaat”

HR Square 202
Op 8 juni 2020 vroeg Swissport België het faillissement aan voor de grondafhandeling en schoonmaak op de luchthaven van Zaventem. De grootste afhandelaar op Brussels Airport, met Brussels Airlines als belangrijkste klant, verwees als verklaring voor het faillissement naar de wereldwijde instorting van de markt als gevolg van de coronapandemie. Al zat Swissport al langer in slechte papieren en had het een herstelplan uitgewerkt dat inspeelde op de geleidelijke heropstart van de luchtvaart. “De grondafhandelingsvolumes waren sinds midden maart tot quasi nul herleid en het zag er niet naar uit dat daar snel verandering in zou komen”, zegt Inge Simons, op het moment van het faillissement HR Director was van Swissport België. Onder grondafhandeling vallen onder meer de diensten aan de check-in balies en gates, de bagage-afhandeling en het verplaatsen van vliegtuigen op de luchthaven. Slechts enkele dagen later beslisten de curatoren dat er geen doorstart mogelijk was van de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.