Wellness @ Work: Sofico. “Vooral ingestapt om beeld te krijgen van de markt”

HR Square 51
.Corinne Martens, HR-manager van Sofico, kwam op de November Conference van HR Square in Keulen in 2006 in contact met Wellness@Work. “Wat mij vooral aantrok, was de gelegenheid om met andere bedrijven te praten over bepaalde thema’s en problemen. Ik kon me niet voorstellen dat Sofico als enige kmo te kampen had met personeelsverloop en motivatievermindering. Ik was benieuwd hoe andere ondernemingen daarmee omgingen en welke middelen ze inzetten. Ik ben dus vooral mee in het project gestapt om een beeld te krijgen van de markt en om contacten te leggen.” Martens volgde alle sessies en stak steeds wel iets op. “Bepaalde thema’s boeiden me zeer, zoals de uiteenzetting over extralegale voordelen. Voor andere aspecten, zoals een bedrijfscrèche en andere faciliteiten, hebben we besloten geen budget vrij te maken, omdat we de voorkeur geven aan individuele verloning. Maar het project heeft me enorm geholpen om ideeën op te doen. Ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.