WELZIJN. Geluk en performantie: zoek de (HR-)link. Hoe welzijn op het werk en prestaties met elkaar verzoenen?

HR Square 161
Geluk op het werk is de nieuwe mantra. Sommige bedrijven nemen zelfs een ‘chief happiness officer’ of geluksmanager in dienst. Meer dan schone schijn? Geluk op het werk wordt alvast geassocieerd met welzijn, motivatie, leuke collega’s, een evenwichtige balans tussen werk en privé, en een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer. In tijden dat stress en burn-out steeds vaker toeslaan, is extra aandacht voor het welbevinden van werknemers geen overbodige luxe. “Werk is een bron van fierheid, een onderdeel van onze identiteit. Anderzijds, werk is niet altijd plezant”, merkt professor Alex Vanderstraeten op, verbonden aan de Vakgroep Personeels- en Organisatiemanagement van de UGent en vicevoorzitter van HR Public, de vereniging van HR-professionals in overheidsdiensten. Tijdens het HR Public-congres ‘Welzijn op het werk’ gingen academici en praktijkmensen op zoek naar synergie tussen welzijn en performantie. Welke factoren dragen bij tot een klimaat van welzijn op het werk én hoe vinden we...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.