WELZIJN. Geluk en performantie: zoek de (HR-)link. Hoe welzijn op het werk en prestaties met elkaar verzoenen?

HR Square 161
Geluk op het werk is de nieuwe mantra. Sommige bedrijven nemen zelfs een ‘chief happiness officer’ of geluksmanager in dienst. Meer dan schone schijn? Geluk op het werk wordt alvast geassocieerd met welzijn, motivatie, leuke collega’s, een evenwichtige balans tussen werk en privé, en een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer. In tijden dat stress en burn-out steeds vaker toeslaan, is extra aandacht voor het welbevinden van werknemers geen overbodige luxe. “Werk is een bron van fierheid, een onderdeel van onze identiteit. Anderzijds, werk is niet altijd plezant”, merkt professor Alex Vanderstraeten op, verbonden aan de Vakgroep Personeels- en Organisatiemanagement van de UGent en vicevoorzitter van HR Public, de vereniging van HR-professionals in overheidsdiensten. Tijdens het HR Public-congres ‘Welzijn op het werk’ gingen academici en praktijkmensen op zoek naar synergie tussen welzijn en performantie. Welke factoren dragen bij tot een klimaat van welzijn op het werk én hoe vinden we...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.