Welzijn & Strategie. “Strategische beslissingen met respect voor de medewerkers”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
ZNA, het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen dat ontstond nadat een aantal OCMW-ziekenhuizen in Antwerpen en omgeving samensmolten, kende sinds zijn ontstaan een periode van besparingen met het doel om terug financieel gezond te worden. Ondertussen veranderde ZNA het geweer van schouder, en is de organisatie, het grootste ziekenhuisnetwerk van ons land, ambitieus in zijn investeringen. Zo is het elektronisch patiëntendossier – zeg maar de volledige digitalisering van de medische informatiedoorstroming – een strategisch project waar de afgelopen jaren sterk in is geïnvesteerd. In parallel is er ook een volledige reorganisatie van de apotheek, met een centrale productie en distributie en hubs op de verschillende sites. Voor deze twee projecten werkt ZNA nauw samen met GZA. Verhuis uitgesteldHet meest zichtbare project voor de buitenwereld, is ZNA Cadix. “We hebben een tijd geleden beslist om de ziekenhuizen ZNA Stuivenberg en ZNA Sint-Erasmus, die aan de twee kanten van de Antwerpse ring liggen, grotendeels...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.