Werk!

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Werk is het hart van wat u als HR-verantwoordelijke doet, maar hebt u al nagedacht wat werk is? Waarom werken we? Wat is de zin van werk? Wat maakt dat het ene werk ‘goed’ is, en het andere niet? Wat is de essentie van de relatie tussen degene die werk geeft, en degene die werk neemt? Waarom werkt u eigenlijk zelf?In dit dossier stappen we – heel even maar – uit de mallemolen van elke dag om die vragen voor te leggen aan een aantal mensen die beroepshalve ook met werk bezig zijn. Businessfilosoof Jochanan Eynikel, bijvoorbeeld, die van nadenken over dit soort zaken zijn beroep heeft gemaakt. En van Hilde Crevits veronderstellen we dat ze haar beleid als Vlaams Minister van Werk baseert op een degelijke visie op wat werk nu eigenlijk is – toch? We zetten Patrick Humblet, professor arbeidsrecht, aan het denken, net als VDAB-topman Wim Adriaens...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.