Werk en gezondheid. Gezondheidsinterventies op het werk. Welke gezondheidsstrategie werkt en welke niet?

HR Square 186
Werk draagt in grote mate bij tot een hogere algemene levenstevredenheid. Gemiddeld maakt onze job bijna een vijfde (18 procent) van ons geluk uit. Zo blijkt uit de meest recente editie van het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent. En dat aandeel is bij zelfstandigen (32 procent) drie keer zo groot als bij ambtenaren (9 procent). Het sterke verband tussen werk en geluk blijkt ook uit de vaststelling dat werkzoekenden en mensen die arbeidsongeschikt zijn duidelijk een stuk minder gelukkig zijn dan werknemers en zelfstandigen. Zij geven hun leven gemiddeld een score van 4,9 op 10. Werkende Belgen geven hun leven gemiddeld een score van 6,6 op 10. Kortom, een job is essentieel voor iemands zingeving, zijn ontplooiing als mens. Anderzijds betalen we er ook een hoge prijs voor in de vorm van een enorm hoog aantal burn-outs, depressies en zelfdodingen. Met als gevolg dat langdurig ziekteverzuim jaar na jaar piekt....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.