Werken met migraine. “Het belangrijkste wat een werkgever kan doen, is begrip tonen”

HR Square 202
Ongeveer een op de zeven volwassenen krijgt regelmatig een migraineaanval. Vrouwen hebben zelfs drie keer zoveel kans op migraine dan mannen. Omdat migraine vooral voorkomt bij de actieve bevolking is het dus perfect mogelijk dat een migraineaanval zich tijdens de werkuren manifesteert. Een enquête bij de Belgische actieve bevolking toont dat driekwart van de Belgische migrainepatiënten al een migraineaanval op het werk heeft gehad. Geen gewone hoofdpijn Professor Jan Versijpt, Kliniekhoofd Neurologie in UZ Brussel, benadrukt dat migraine niet te vergelijken is met gewone hoofdpijn, wat in de neurologie spanningshoofdpijn wordt genoemd of hoofdpijn zonder duidelijke kenmerken. “Migraine is een heftige, kloppende, meestal halfzijdige hoofdpijn die gepaard gaat met misselijkheid of braken en/of een overgevoeligheid voor geluid en licht. Een aanval kan vier tot 72 uur duren. Bij een derde van de mensen met migraine wordt een aanval aangekondigd door een aura: ineens zien ze blinde vlekken, fel licht, lichtflitsen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.