Werken met vrijwilligers: Vrijwilligers maken het verschil

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Zowel AZ Damiaan als Kom op tegen Kanker kunnen niet zonder vrijwilligers. In het ziekenhuis zijn ze welkome hulp om het voor patiënten hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zonder vrijwilligers valt Kom op tegen Kanker zonder fondsen en acties. Welke rol heeft HR als het om die groep van medewerkers gaat? Het Oostendse ziekenhuis AZ Damiaan doet al ruim twintig jaar een beroep op vrijwilligers. “Zij vormen een belangrijke schakel in onze dienstverlening. We hebben ruim 200 vrijwilligers die samen per jaar zo’n 20.000 uur vrijwilligerswerk opnemen. Dat is veel en we willen hun aanwezigheid niet meer missen”, zegt Christophe Indigne, Zorgmanager bij AZ Damiaan. De vrijwilligerswerking valt er onder de verantwoordelijkheid van het departement Patiëntenzorg. “Dat is zo historisch gegroeid. Het merendeel van de vrijwilligers wordt immers in de zorg ingezet. Doordat de werking onder het zorgdepartement valt, is het gemakkelijker om afspraken te maken met de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.