Werkplek: Diversiteit. Wat levert geld op en is toch nog geen realiteit?

HR Square 32
Meer dan vier op vijf Europese bedrijfleiders (83%) zeggen goede zaken te doen door in hun onderneming bijzondere aandacht te besteden aan diversiteit. Dat blijkt uit een enquête van de Europese Commissie bij 800 bedrijven. Niet alleen ethische redenen moeten u dus over de streep trekken. De belangrijkste voordelen van een bedrijf dat zijn deuren openstelt voor vele culturen en minderheidsgroepen, liggen in de rekrutering en de retentie van het personeel, zegt 42% van de respondenten. Het betere bedrijfsimago is voor 38% ook een belangrijke troef van een diversiteitbeleid. Aandacht voor verscheidenheid verbetert ook de samenwerking tussen medewerkers onderling en verhoogt de graad van innovatie en productontwikkeling binnen de organisatie, volgens 26% van de respondenten. In het noorden en het westen van de EU is de diversiteitcultuur al sterker doorgedrongen dan in het zuiden en in de nieuwe lidstaten uit Oost-Europa. In totaal heeft ongeveer de helft van de bedrijven...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.