Werkplek: Doorstroomkansen voor vrouwen. Nog veel werk aan de winkel.

HR Square 27
Saskia Deklerck, Tom Gobyn en Luk Trauwaen behaalden dit jaar hun graduaatsdiploma bedrijfsbeheer, oriëntatie marketing, aan de Hogeschool Gent. In het rapport 'Co-efficiënt, de kracht van een sterke m/v-balans' belichten ze de voordelen van genderneutraal ondernemen en schetsen ze de wijze waarop vrouwelijke bedienden en kaderleden in Oost-Vlaamse KMO’s hun doorstroommogelijkheden ervaren. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en concentreerde zich op KMO’s met 20 tot 199 werknemers. In een beperkt aantal van de onderzochte bedrijven waren er minder dan 20 personeelsleden. > Een hoge respons De resultaten van het onderzoek zijn vooral gebaseerd op een internetenquête die van 12 tot en met 24 april 2005 on line was. Daarnaast voerden de onderzoekers drie diepte-interviews met vrouwelijke bedienden. De studenten informeerden via e-mail met name de HR-managers in de KMO’s over het bestaan van de enquête. In totaal konden ze circa 1.270 managers...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.