Werkplek: Leeftijdsbewust personeelsbeleid De wagen rolt

HR Square 45
“KMO’s willen geen 50-plussers aanwerven”, liet het Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen (NSZ) onlangs weten. Uit een recente enquête blijkt dat slechts 33% van de ondervraagde werkgevers actief 50-plussers in dienst neemt. De anderen doen dat niet. Ze vinden ze te duur. De loonkosten lopen op en elke werknemer ouder dan 45 heeft recht op outplacement als hij ontslagen wordt. Volgens het NSZ lopen de outplacementkosten al snel op tot 3500 euro. Daarvoor schrikken KMO’s erg terug. Ook de angst voor een gebrek aan flexibiliteit bij oudere werknemers – al dan niet terecht – doet hun kansen afnemen. De denktank Adecco Institute waarschuwt na onderzoek dat Belgische bedrijven absoluut onvoldoende voorbereid zijn op de vergrijzing. De maatregelen schieten schromelijk te kort. De gemiddelde leeftijd van de werkende Belg heeft voor het eerst in de geschiedenis 40 jaar overschreden. Tegen 2020 zullen er 50% meer vijftigers aan het werk zijn en...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.