Werkplek: Mobiliteitsbeleid. Hoe haalt u uw werknemers uit de file?

HR Square 31
Prognoses voor 2010 klinken weinig rooskleurig: de concentratie van auto’s zal blijven toenemen en tegen die tijd zouden de verplaatsingen tijdens de avondspits met liefst 9% aangroeien. Voor de Antwerpse regio voorspelt men voor de periode 1998-2010 een groei van 50% in het aantal uitgaande verplaatsingen. Hét probleem is dat 70% van al het woon-werk verkeer gebeurt met de auto, terwijl 27% van de Vlamingen op minder dan vijf kilometer en de helft van hen op minder dan tien kilometer van het werk woont. Slechts 4% van de autogebruikers reist als passagier, een trieste bezettingsgraad die in Vlaanderen blijft dalen. De dominantie van koning auto eist een zware tol van onze economie, het bedrijfsleven en de levenskwaliteit van werknemers die almaar moeilijker tijdig op het werk geraken. Files bezorgen Vlamingen jaarlijks meer dan 5 miljoen verliesuren (1). Vaak komen ze zo gestresseerd aan dat het risico voor arbeidsongevallen toeneemt en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.