Werkplek: Religie op de werkvloer. Uw organisatie in de zevende hemel

HR Square 47
Aan de Antwerpse stadsloketten mogen ambtenaren geen enkel uiterlijk teken van hun geloof of ideologie meer dragen. Vooral moslimvrouwen voelen zich daardoor geviseerd, omdat sommigen van hen daardoor geen loketfunctie meer kunnen uitoefenen. Ook verscheidene bedrijven zitten met de kwestie verveeld. Hoe reageren? Een hoofddoek toestaan of verbieden? En om welke redenen? Zwaaien met het neutraliteitsprincipe of de zaken individueel bekijken en compromissen zoeken? Wat zegt en doet de overheid? Sommige allochtonenorganisaties wijzen in de eerste plaats de overheid met de vinger. “Blijkbaar heeft de overheid niet de moed om de bevolking aan te zetten om met culturele of religieuze verschillen om te gaan”, laat het Forum voor Etnisch-Culturele Minderheden weten, een koepelvereniging die de belangen van minderheidsgroepen in Vlaanderen verdedigt. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding vindt dat het dragen van religieuze tekenen in principe niet verboden mag worden, op grond van de godsdienstvrijheid. De overheid geeft...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.