Werving en selectie. Ook de zoekspecialist heeft moeite om vrouwelijke ingenieurs te vinden. Hoe selecteert Google?

HR Square 165
  Bij Google België werken zo’n 500 mensen. Een deel van hen werkt in het datacenter dat Google enkele jaren geleden opende in St. Ghislain bij Mons. Daarnaast is er een team van lobbyisten dat de contacten onderhoudt met de Europese Commissie. Tot slot zijn er een heel aantal mensen die vanuit Brussel, maar ook vanuit Dublin (waar de Europese hoofdzetel is) de Belgische klanten ondersteunen. “We werken rond de digitale economie, hebben contacten met politici, tonen welke opportuniteiten de digitalisering biedt en begeleiden bedrijven in die evolutie”, zegt Country Director Thierry Geerts. “En ja, we hebben een heel goede ‘employer brand’. Wat betreft merkbekendheid, zitten we in België op nummer één. We mogen niet klagen, al mogen we misschien nog iets beter uitleggen wat we in ons land precies doen”, beseft Geerts. “Maar voor ons gaat het verder dan dat: we willen ook aan mensen uitleggen wat de digitale...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.