Werving & Selectie. Werving & selectie. Wegwijs in het land van selectiebureaus

HR Square 184
U zal Ann Cattelain niet horen pleiten om heel het wervings- en selectieproces zélf te doen. Als verantwoordelijke voor het departement Recruitment, Search & Selection (RSS) van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners in België, trekt ze de kaart van haar leden, natuurlijk. Ze is dus niet de juiste persoon om te vragen naar argumenten om het zelf te doen, wél om ons wegwijs te maken in de verschillende modellen die de gespecialiseerde dienstenleveranciers hanteren.In navolging van de opsplitsing die ook de European Confederation of Search and Selection Associations (de Europese koepel waartoe Federgon behoort) doorvoert, maakt ze het onderscheid tussen ondernemingen die een ‘retained contractual model’ – ze heeft het dan over de ‘retainers’ – hanteren, en de ondernemingen die een ‘success fee contractual model’ volgen – ook wel: ‘no cure, no pay’ of ‘contingent fee’-model. De basis van het verschil is duidelijk: de retainers werken als consultants en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.