Wetenschappelijke inzichten. Op naar een efficiëntere zorgorganisatie

HR Square 195
Dat de zorgsector en bij uitbreiding de hele samenleving verandert, is een open deur intrappen. “Toch kunnen organisaties niet anders dan mee op de kar te springen”, vertelt Lou Van Beirendonck, oprichter-directeur van Quintessence & dONUS en hoogleraar HRM aan de Antwerp Management School. “Om de veranderingen het hoofd te bieden, moeten ze evolueren van een klassiek top down-model naar een holistisch, geïntegreerd netwerkmodel.” Eén van de grootste bekommernissen van de raden van bestuur en de HR-afdelingen van zorginstellingen vandaag is de continuïteit van de organisatie garanderen. “De juiste medewerkers vinden is tot op het hoogste niveau de absolute prioriteit”, zegt Van Beirendonck. “Ook het behoud van de positie ondanks of dankzij het ontstaan van ziekenhuisnetwerken is een aandachtspunt. Hier ligt een kans voor HR om tussen de verschillende partijen een brug te slaan en het veranderingstraject te begeleiden.” Waar eveneens veel bezorgdheid over is, is de niet zo rooskleurige...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.