Wie knipt het haar van de kapper?

HR Square 194
Maar de vraag is natuurlijk: “Wie knipt het haar van de kapper?” Deze paradox, voor het eerst geformuleerd door Bertrand Russell, weliswaar in een meer mathematische vorm, houdt niet alleen voor de kappers een valkuil in, maar ook voor HR-verantwoordelijken. U verzorgt de loonadministratie van alle medewerkers die dat niet voor zichzelf doen. U rekruteert al wie zichzelf niet rekruteert. Maar als u de verantwoordelijke bent voor welzijn, loopbaanplanning, sociaal overleg… van alle medewerkers, vergeet u dan uzelf niet? Zorgt u voor uw eigen welzijn, de ontwikkeling van uw eigen loopbaan? Wie vertegenwoordigt u tegenover de werkgever, wie verdedigt uw rechten? Ook de zorgsector zou slachtoffer kunnen zijn van Russell's Paradox. Als medewerkers in de zorg zorgen voor al wie niet voor zichzelf zorgt, zouden ze zelf wel eens uit te boot kunnen vallen. De sector, zo leerde Annelies Daenen (u zag haar al op de cover en leest het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.