Winnen of verliezen in de arbeidsrechtbank: Advies van raadsheer arbeidshof. “Een rechtszaak is vaak al op voorhand verloren”

HR Square 115
Essentie - Verzamel schriftelijke bewijzen van alle feitelijkheden. - Volg de procedures strikt, zo vermijdt u vormfouten. - Maak werk van een goede administratie. Van vele rechtszaken voor de arbeidsrechtbank en het arbeidshof lijkt de uitkomst al duidelijk nog voor ze ingeleid worden. “Alles staat of valt immers met een goed dossier. Elk detail is belangrijk. En daar knelt het schoentje vaak. Dossiers zijn slecht voorbereid, onvolledig of er wordt gezondigd tegen de procedures”, vertelt Jan Herman, raadsheer in het arbeidshof van Gent. De raadsheer stelt dat de partijen in relatief weinig zaken na een uitspraak van de arbeidsrechtbank in hoger beroep gaan bij een arbeidshof: “Gemiddeld bij één op de vijf vonnissen en slechts weinig arresten van het arbeidshof belanden ook bij het Hof van Cassatie. In 2010 werd slechts tegen twee procent van de arresten van het arbeidshof van Gent cassatieberoep aangetekend. In de helft van de gevallen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.