‘Work Action Heroes’ bij Schoenen Torfs. De organisatie als matchmaker

HR Square 165
In zijn boek ‘Work Action Heroes – Over helden op de arbeidsmarkt’ bespreekt VDAB-topman Fons Leroy de problemen die de actuele arbeidsmarkt moet overwinnen aan de hand van de (gevleugelde) eigenschappen van zes superhelden. Date Devil is één van hen. Deze superheld overwint de uitdagingen op de VUCA-arbeidsmarkt door niet enkel via de traditionele sollicitatiebrief met potentiële werkgevers te communiceren. Zij brengt online-netwerken tot stand in én rond de arbeidsmarkt. Informele netwerken die de hiërarchie tussen de (potentiële) medewerker en baas doorbreken zijn haar stokpaardje. Interne netwerking In 1986 nam Wouter Torfs het familiebedrijf over dat zijn overgrootouders vlak na de Eerste Wereldoorlog waren begonnen. De nieuwe CEO wilde het bedrijf verder uitbouwen, maar ook de warme reputatie in ere houden. Maar hoe groter het bedrijf, hoe meer processen en structuren de informele sfeer kunnen doorkruisen.“Vandaag runnen we 74 winkels in Vlaanderen”, stelt Torfs. “Als je de familiale band tussen...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.