Work Action Heroes. ‘Work Action Heroes’ bij Nike: De speurtocht naar verborgen talent

HR Square 164
In zijn boek ‘Work Action Heroes – Over helden op de arbeidsmarkt’ bespreekt VDAB-topman Fons Leroy de problemen die de hedendaagse arbeidsmarkt moet overwinnen aan de hand van de (gevleugelde) eigenschappen van zes superhelden. Eén van die superhelden is Surprise Suzy, die de uitdagingen op de turbulente VUCA-arbeidsmarkt overwint door in te zetten op experimenteren met nieuwe concepten, verrassende samenwerkingen en het verwelkomen van onverwachte gebeurtenissen. Net daarom is Surprise Suzy de heldin van Filip Peeters, HR-manager bij sportkledijfabrikant Nike. De uitvalsbasis van Peeters is de Nike European Logistics Campus in Laakdal. De vestiging aan het Albertkanaal telt zo’n 2400 medewerkers en zorgt voor de distributie van sportkledij naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Tussen al die medewerkers moet heel wat talent aanwezig zijn, maar talent alleen is volgens Peeters niet genoeg. Je moet medewerkers hun talent laten exploreren om het aan de oppervlakte te brengen. Een cirkel en een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.