Yves Hebb (Van Moer Logistics): “We willen het warme behouden, maar tegelijk ook verder professionaliseren en structureren”

HR Square 185
Yves Hebb ging een grote uitdaging aan toen hij bij Van Moer Logistics aan de slag ging, nu ruim vier jaar geleden. Als eerste echte HR-verantwoordelijke binnen een onderneming die héél sterk groeit in een erg uitdagende sector heeft hij voldoende hooi op zijn vork. Voor buzzwords ben je hier aan het verkeerde adres, wel voor handen-uit-de-mouwen-HR met toegevoegde waarde. Gesprek met zicht op de Waaslandhaven. Van Moer Logistics gaat terug tot 1990, toen Jo Van Moer met een oude, zelf opgelapte vrachtwagen als zelfstandig chauffeur startte. Toen er in 1994 een eerste magazijn kwam, was dat de start van een spectaculaire groei. Pas in 2014 – Van Moer telde toen al zo’n 500 medewerkers – kwam Yves Hebb aan boord. Hij was meteen de eerste HR-directeur. Vandaag zijn er 19 juridische entiteiten die onder de noemer Van Moer Logistics logistieke diensten leveren, gaande van transport en warehousing tot forwarding,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.