Zin en onzin van gezinsdagen: “Familieactiviteiten dragen bij aan verbondenheid”

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Matthias Van Milders Verhalen aan de keukentafel, dichter komen partners en kinderen vaak niet bij iemands collega’s. Maar soms krijgen die personages uit de straffe verhalen en klaagzangen een gezicht en een stem. Dat gebeurt als het gezin mee mag naar het sinterklaasfeestje, op bedrijfsbezoek of naar de familiedag in een pretpark. Loont het als bedrijf de moeite om te investeren in dit soort familieactiviteiten? Is het een manier om bepaalde HR-doelstellingen mee te verwezenlijken? “Tijdens een familieactiviteit zie je medewerkers en leidinggevenden in een andere rol”, merkt Femke Dhont, directeur HR bij Camino Group. “Je ziet dat het ook maar mensen zijn, iedereen toont zich van een meer kwetsbare kant. Wij organiseren hier in de zomer kinderopvang op onze bedrijfssite. ’s Middags eten de ouders samen met de kinderen. En dan zie je iedereen ook maar worstelen met de opvoeding. Je leert elkaar op familieactiviteiten vollediger kennen en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.