Zorg:Leiderschapsstijlen in woon- en zorgcentra. Gezocht: lenige leiders

HR Square 60
Hoe komt iemand ertoe te onderzoeken welke leiderschapsstijl het meest effectief is in een woon- en zorgcentrum? Na zijn studies Opvoedkunde en Criminologie ging Chris Deryckere aan de slag in een woon- en zorgcentrum. Inmiddels werkt hij al achttien jaar in verschillende centra op allerlei echelons. Hij was echter tevens op zoek naar een theoretische onderbouw van de activiteiten en volgde daarom een opleiding Gerontologie aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB. In 2007 studeerde hij af als licentiaat met een eindverhandeling over de relatie tussen de leiderschapsstijl en de grootte van woon- en zorgcentra. Momenteel is hij diensthoofd bewonerszorg in een woon- en zorgcentrum in het Zuidwest-Vlaamse Avelgem. De acht van Quinn Voor zijn onderzoek contacteerde Deryckere in de periode van eind 2006 tot begin 2007 de directie of de leidinggevenden van 165 rusthuizen in de provincie West-Vlaanderen, waaronder zowel vzw’s, als OCMW- en privéorganisaties. De reacties...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.