Zorgsector. Diefstal en agressie in de zorgsector: Houd de dief (uit het ziekenhuis)

HR Square 59
Omwille van hun open organisatiestructuur blijven ook ziekenhuizen niet gespaard van wangedrag en criminaliteit. “De tijd dat ziekenhuizen veeleer gesloten instellingen waren, geleid door strenge kloosterzusters en waar zieken verpleegd werden op grote zalen, is al lang verleden tijd. Ziekenhuizen zijn semipublieke instellingen geworden, waar iedereen vrij binnen en buiten kan lopen. Niet alleen patiënten en bezoekers komen er over de vloer, ook buitenstaanders. In grote steden worden ziekenhuizen vaak als sluipweg gebruikt. Ook de kranten- en bloemenwinkels of de bankautomaten lokken bezoekers. Dat semipublieke karakter brengt ook criminaliteit mee”, zegt Johan Deklerck, professor Criminologie aan de KU Leuven. Hoe nijpend het probleem van wangedrag en criminaliteit in ziekenhuizen is, is moeilijk exact te zeggen. Duidelijk cijfermateriaal ontbreekt. De federale overheidsdienst Volksgezondheid lanceerde onlangs samen met de FOD Binnenlandse Zaken een website waar ziekenhuizen criminele feiten kunnen melden. “Het probleem mag niet overdreven worden, maar ook niet genegeerd. Als patiënten...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.