Zorgt de taxshift echt voor extra jobs? “De taxshift gaat naar onze groei”

HR Square 168
Aan hoera-berichten over de taxshift geen gebrek, maar wat is nu écht het effect van de verschuiving van belastingen weg van arbeid? We vragen het aan twee experts, elk met een eigen kijk op de kwestie. Zowat 6000 banen die louter te danken zijn aan de taxshift én 35.500 banen die er deels dankzij die regeringsmaatregel zijn gekomen: dat is volgens een raming van SD Worx het effect van de taxshift op de Belgische arbeidsmarkt in 2017. De cijfers zijn gebaseerd op een bevraging van de aanwervingsintenties van 967 bedrijven, uitgevoerd in december 2016. Van de bedrijven die van plan zijn bijkomend aan te werven, zegt 7 procent dat dit louter te danken is aan de taxshift, 39 procent beweert dat de taxshift het extra duwtje in de rug is. Iets meer dan de helft van de ondernemingen (54 procent) wijt extra aanwervingen evenwel alléén aan de groeiende economie. De...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.