Zorgwerkgever van het jaar 2022 – UZ Gent: “Het is een permanente opdracht om te zorgen voor positieve energie”

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
De boeiende complexiteit van HR in een grote organisatie. Een theaterstuk als bron van positieve energie. Aanhoudende inspanningen opdat iedereen doordrongen zou raken van de waarden. Zonder slaaf te zijn toch medewerkers ontzorgen, zodat zij kunnen zorgen voor patiënten. Aan gespreksstof was er geen gesprek toen we op de koffie gingen bij de zorgwerkgever van het jaar. “De meeste mensen hier hadden zoiets van ‘dat is maar terecht’”, zegt Valerie Vinck over de award van Zorgwerkgever van het Jaar 2022 dat haar organisatie, UZ Gent, in de wacht sleepte. “Maar eigenlijk zijn we vooral erg blij. En we gaan gewoon voortdoen.” Zusterblad ZORG Magazine reikt jaarlijks, met behulp van een professionele jury, een award uit voor de zorgorganisatie die momenteel uitblinkt als beste werkgever. De jury heeft oog voor medewerkerstevredenheid, maar ook voor motivatie. Hoe is het gesteld met het welzijn van de medewerkers en hoe betrokken zijn ze? Weet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.