ASAP Care en Paragon Medical creëren meer capaciteit in de zorg

Asap Care en 8to8services ontwikkelden daarom het online platform Paragon Medical dat ervoor zorgt dat bijkomend zorgpersoneel snel en efficiënt ingezet kan worden, zelfs over de grenzen van zorginstellingen heen.

“Paragon Medical en Asap hebben geholpen om afwezigheden van personeel vlot op te vangen. Het geeft rust wetende dat er reserve-equipes zijn die we direct kunnen aanspreken en inzetten”, zo getuigt Geert Berden, hoofd- verpleegkundige Sint-Trudo.

Matching voor meer capaciteit

Asap Care ondersteunt zorginstellingen in hun personeelsaangelegenheden, van vaste rekrutering tot het invullen van tijdelijke opdrachten. De nadruk wordt gelegd op het ontzorgen van de zorg, waarbij een ecosysteem wordt aangeboden gebaseerd op diverse partnerships. Met de opzet hiervan streeft Asap2Care naar haalbaar oplossingen om niet alleen de personeelsproblematiek op te vangen maar waarbij de focus ook ligt op een toekomstig gerichte aanpak, planning en opleiding.

Paragon Medical werd in het leven geroepen door Joris Brugmans, gewezen HR-manager bij Sint-Trudo en IT-specialist Dirk Vanstraelen. Zorginstellingen kunnen via het platform gemakkelijk hun noden aangeven. Zorgpersoneel dat extra uren wil werken, kan met één simpele klik ingaan op shiftvacatures. We geloven dat we de capaciteit in de zorg kunnen vergroten en zorgverleners kunnen bijverdienen door te doen wat ze het liefste doen: zorgen voor anderen, zonder te verdrinken in administratieve zorgen!

Nele Van Den Berghe (ASAP Care) en Joris Brugmans (8to8services) ©GF

“Paragon koppelt zorgpersoneel dat graag wil bijwerken aan zorginstellingen die hulp nodig hebben. Innovatief is hoe Paragon de bijhorende complexe communicatie en administratie vereenvoudigt. Een voordeel is dat Paragon als aanvulling op elk bestaand planningssoftware kan worden gebruikt. Dankzij onze samenwerking met Asap.be kunnen we kwalitatieve oplossingen bieden op vlak van contracting, screening, rekrutering en opleiding”, aldus Joris Brugmans.

Innovatief, vanuit een noodkreet

De job van verpleegkundige is nog steeds het grootste knelpuntberoep van Vlaanderen. 47 procent van de zorgmedewerkers werkt deeltijds (volgens de Belgische cijferorganisatie Statbel). Steeds meer verpleegkundigen verkiezen werken op zelfstandige basis. Vergeet ook zeker niet interimmers, studenten of vrijwilligers. Paragon Medical hoopt de samenwerking tussen al deze partijen te structureren om zo de broodnodige extra capaciteit te genereren in de zorg.

Ann B., Business Director van Asap.be, besluit: “Al voor de coronacrisis wou Asap Care inzetten op de zorgsector. De pandemie heeft die plannen in een stroomversnelling gebracht. We zijn blij dat we zorginstellingen én zorgpersoneel nu de oplossing kunnen bieden waar ze echt nood aan hebben. Structureel, simpel en vanuit het hart. Daarin speelt het unieke platform Paragon Medical een sleutelrol.”

Meer weten?

Nele Van Den Berghe
[email protected]
+32 470 80 50 21
https://www.asap.be/

Joris Brugmans
[email protected]
https://www.paragon-medical.eu/

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.