‘Baanbrekende Werkgevers’: 113 organisaties ondertekenden charter

Het charter werd ondertekend door 113 organisaties. Heel wat kleine digitale bedrijven deden dat, maar evenzeer grote Belgische werkgevers zoals Colruyt, Telenet, BASF en Janssen Pharmaceutica. Ook bij de grote steden is het charter populair. Zo ondertekenen zowel de stadsbesturen van Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven als Mechelen het charter.

De initiatiefnemers organiseerden de voorbije maanden ook rondetafelgesprekken en interviewden enkele Baanbrekende Werkgevers.

Het charter Baanbrekende Werkgever bestaat uit drie pijlers.

Minder onderweg
De beste manier om files en alle bijhorende stress en inefficiënties te minimaliseren is de verplaatsing vermijden.
Slimmer en groener onderweg
De Baanbrekende Werkgever stimuleert actief milieuvriendelijke vervoersmodi zoals de (e-)fiets, de step, het openbaar vervoer of een combinatie van deze. Als hij toch voor de wagen kiest, moedigt hij de keuze voor de meest milieuvriendelijke wagens aan: hybride, elektrische en deelwagens.
Mensgericht hybride werken
De Baanbrekende Werkgever streeft naar een mensgericht beleid. Daarin pakt hij de menselijke uitdagingen aan die gepaard gaan met hybride werken (de combinatie van thuiswerken, werken op kantoor of telewerken op een derde locatie).

Alle informatie over het initiatief en veel inspiratie vindt u op www.baanbrekendewerkgever.be.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.