Bankpersoneel protesteert tegen uitholling statuut

Outsourcing
De bankiers nemen het niet dat de banken via filialisering en outsourcing meer personeel onder minder gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden willen tewerkstellen. De werkgevers deden ondertussen een nieuw voorstel: filialen zouden onder het paritair comité van de banksector vallen als hiervoor op bedrijfsniveau een akkoord wordt gevonden. Een voorwaarde is wel dat er een oplossing voor filialisering in andere sectoren komt.
De nationale betoging kwam er nadat de sociale bemiddelaar er vorige week niet in geslaagd was om de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers vlot te trekken. Volgens de bonden gaan de banken steeds vaker over tot de uitbesteding of de filialisering van ondersteunende diensten als informatica of personeelsbeheer. Het personeel verliest zo de gunstige sociale bescherming van het bankstatuut.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.