Banksector: er wordt weer gepraat

Overlegorganen
Het conflict is al enkele weken aan de gang en gaat vooral over de bevoegdheid van het paritair comité banken. De sector wil die beperken tot de “zuivere” bankactiviteiten en niet de ondersteunende en gefilialiseerde diensten. Tot de ondersteunende diensten wordt overigens ook personeelsbeheer gerekend. Het is evident dat de loon en arbeidsvoorwaarden buiten het paritair comité van de banksector minder interessant zijn voor de werknemers.
De vakbonden willen dus in staking gaan en riepen eerder al de tussenkomst in van federaal minister van Arbeid Laurette Onkelinx.
Maar eerst wordt er dus nog gepraat. Dat gebeurt op 19 februari. De voortekenen zijn niet bepaald gunstig: de bonden vinden het recentste voorstel onvoldoende en eisen nieuwe onderhandelingen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.