1 op 3 bedienden ziet carrière in IT wel zitten

Carrièreswitch IT
Loopbaan

Een derde van de Belgische bedienden (34 procent) zegt een nieuwe carrière in de IT-sector te overwegen. De mooie salarissen, werkzekerheid en veelzijdigheid trekken aan. De interesse (54 procent) groeit zelfs nog wanneer de huidige werkgever zelf een opleiding zou aanbieden.

IT is aantrekkelijk. Vooral jongeren onder 34 jaar (41 procent) is bereid een loopbaan in de sector uit te bouwen. Dat blijkt uit een bevraging van Robert Half. Meer dan een derde van de 1500 bevraagde werknemers staat ervoor open zich om te scholen met oog op een IT-functie. Bovendien zegt 36,5 procent voor IT te kiezen, moesten ze opnieuw een studiekeuze kunnen maken.

Dat zijn opmerkelijke cijfers. Wat maakt de sector zo aantrekkelijk? Vooral de mooie salarissen trekt werknemers aan (47 procent). Daarnaast wordt IT gezien als een sector met veel mogelijkheden (45 procent). Ook de werkzekerheid speelt mee bij 43 procent van de respondenten.

LEES OOK OP HR SQUARE:

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.