Bedrijfsfiets als geheim wapen tegen files?

Meer dan een op de vijf werknemers zou overwegen om het met een auto minder te doen mochten ze hun fiets via het werk kunnen krijgen. Zo blijkt uit een rondvraag van Lease a Bike bij duizend Vlaamse werknemers. Toch kan vandaag slechts 18,3 procent van de werknemers dit doen.

Ruim een derde van de werknemers (36,2 procent) geven zelfs aan dat hun werkgever er zelfs helemaal niet voor open zou staan, mochten ze het vragen. Slechts bij een kwart zou dit wel het geval zijn, terwijl 39,5 procent het antwoord op deze vraag schuldig bleef. Werkgevers zouden vooral afhaken omwille van de kostprijs (30,1 procent), de moeite die dit kost om dit te regelen (15 procent) en omdat ze ‘fietsleasing’ niet kennen (8,4 procent).

Ook wordt nog te vaak gedacht dat je enkel een fiets kan leasen als je voor een groot bedrijf werkt (39,4 procent).

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.