Bedrijfsfiets doet meer bewegen

Staat meer bewegen op het lijstje van goede voornemens? Vraag dan een bedrijfsfiets, adviseert Lease a Bike. Uit een bevraging bij duizend Vlaamse werknemers blijkt dat een leasefiets het duwtje in de rug kan zijn om meer met de fiets naar het werk te gaan. De helft (51 procent) zou ook vaker fietsen in zijn privétijd.
Voor de coronacrisis nam ruim de helft van de werknemers (52 procent) wel eens de fiets naar het werk. Bijna een derde (29 procent) van deze groep deed dit zelfs vijf dagen per week, terwijl 31 procent aangaf dit minstens wekelijks te doen.

Bezweet?

Ook een beveiligde fietsstalplaats en douches sporen medewerkers aan vaker met de fiets naar het werk te gaan. Voor meer dan een vijfde (22 procent) van de bevraagde werknemers is ‘ik kom niet graag bezweet op mijn werk aan’ als belangrijke reden om niet op de fiets te springen. Het ontbreken van een beveiligde fietsstalplaats is voor 5 procent de reden om de fiets thuis te laten.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.