Bedrijfsleiders moeten lonen bekendmaken

Loon
Volgens het wetsvoorstel, dat door alle meerderheidspartijen werd goedgekeurd, geldt de nieuwe verplichting vanaf 1 januari 2004 voor bedrijven uit de Bel20-index en vanaf 2005 voor de andere beursgenoteerde bedrijven. Het bevat een dubbele verplichting. Enerzijds moeten bestuurders en directieleden van beursgenoteerde bedrijven hun bezoldiging bekendmaken, ook de voordelen in natura, omzetpercentages en aandelenopties. Anderzijds moeten ze elke aankoop of overdracht van effecten met stemrecht in de vennootschap waarvoor ze werken, publiceren.
De Commissie voor het Bank- en Financiewezen krijgt, als controleur van de financiële informatie die beursgenoteerde bedrijven verspreiden, de bevoegdheid om een concreet reglement uit te werken dat gebaseerd is op de principes uit de wet.
Het wetsvoorstel moet nu wel nog door de plenaire vergadering van de Senaat en nadien door de Kamer worden goedgekeurd.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.