Bedrijfswagen steeds meer onder vuur

Aanleiding is het pleidooi van politicoloog Dave Sinardet voor de omzetting van het fiscale voordeel op bedrijfswagens in een daling van de lasten op arbeid. Gekende economen als Michel Maus en Paul De Grauwe hebben de petitie al ondertekend.

De petitie pleit voor een afbouw van de fiscale gunstregeling van bedrijfswagens. De inkomsten moeten integraal gebruikt worden voor een verlaging van de lasten op arbeid. Ook moet de overheid een performant openbaar vervoer waarborgen. “Op die manier kan de afbouw van de gunstregeling voor bedrijfswagens deel uitmaken van de belastinghervorming, die de federale regering voorbereidt”, vertelt Mathias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu.

De initiatiefnemers benadrukken dat ze zich niet richten tegen dienstwagens, dat zijn bedrijfswagens die werknemers nodig hebben om hun functie uit te oefenen. Wel neemt de petitie salariswagens op de korrel. Dat is de wagen die als onderdeel van het loonpakket ter beschikking wordt gesteld van de werknemer, ook voor privéverplaatsingen.

 

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.