Afhandelaars Brussels Airport leiden samen werkzoekenden op

Opleiding Brussels Airport
Opleidingrekruteren

De komende maanden worden honderd Brusselse werkzoekenden klaargestoomd voor een job als behandelaar bagage en luchtvracht. Meerdere bedrijven bundelen daarvoor de krachten. De opleiding vindt plaats op Brussels Airport. Wie de opleiding succesvol aflegt, krijgt een job bij Alyzia.

De zomer komt eraan en dat betekent voor de afhandelingsbedrijven op Brussels Airport een drukke periode. Om die reden werken Aviato, Aviato Academy, VDAB, Actiris, Bruxelles Formation en de afhandelingsbedrijven op Brussels Airport samen in de zoektocht naar werknemers. In september 2022 werd er daarom besloten een gezamenlijk opleidingstraject te lanceren. De opleiding duurt 15 dagen en combineert theorie over veiligheid en voorschriften met praktijkoefening. Ook digitale skills worden bijgespijkerd door middel van e-learnings. Kandidaten die de opleiding succesvol afronden mogen zowel aan de kant van de passagiers als aan de cargokant tewerkgesteld worden.

Nieuw sinds januari 2023 is dat er ook lessen Nederlands in de opleiding zitten. Daarbij wordt vooral het luchthavenjargon aangeleerd. Dat kandidaten de Nederlandse termen goed kennen, is belangrijk voor de veiligheid. “Het is ook niet onbelangrijk voor de integratie en het welzijn op de werkvloer”, klinkt het verder nog.

“Met de zomer in aantocht wil Brussels Airport voorbereid zijn om een toenemend aantal passagiers te verwelkomen”, zegt Arnaud Feist, voorzitter van de raad van bestuur van Aviato. “Het is belangrijk om vandaag diegenen op te leiden die tijdens die drukke periode op het terrein zullen staan, en ook om toekomstige kandidaten aan te trekken en te motiveren. En dat is wat we met deze opleiding doen, met de aanwervingsbelofte bieden de partners een verbintenis op lange termijn voor alle kandidaten die de opleiding met succes afronden.”

Rekruteren in Brussel

De opleiding is voor iedereen toegankelijk, maar er wordt specifiek ingezet op het aantrekken van Brusselse kandidaten. In 2022 gingen zo reeds 50 Brusselse kandidaten, na opleiding, aan de slag bij afhandelaar Alyzia. Dit jaar mikt men op minstens dubbel zoveel kandidaten.

“Met de opleiding willen we Brusselse kandidaten met minder kansen op de arbeidsmarkt klaarstomen voor een job op de luchthaven”, klinkt het bij Caroline Mancel, adjunct-directrice-generaal van Actiris. “Dat ligt perfect in lijn met de campagne Rekruteren Binnen De Ring die we vorig jaar samen met VDAB op poten zetten. Met die campagne willen we ervoor zorgen dat meer werkgevers uit de rand rond Brussel bij het zoeken naar nieuwe collega’s ook denken aan Brusselaars. Dat doen ze nog niet automatisch. Omgekeerd hebben Brusselse werkzoekenden ook de reflex nog niet altijd om ook net buiten Brussel te zoeken.”

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.