Bekwamere bevriende collega maakt werknemer 10 procent productiever

ArbeidsomstandighedenAttitudeMotivatie
Dat blijkt uit onderzoek van de London School of Economics. De studie wijst uit dat er voordelen zitten aan vriendschap, hard werkende collega’s en bekwamere teamgenoten.
De rode draad door de studie: wanneer mensen samenwerken met hard werkende collega’s in een vriendschappelijke sfeer, vrienden worden zij zelf ook productiever.
Het omgekeerde is echter evengoed het geval. Bekwame werknemers zijn tien procent minder productief als ze samenwerken met langzamere, minder bekwame vrienden.
Een vriendschappelijke sfeer betekent echter ook dat er sociaal contact is. Zorgt dat niet voor te veel tijdverspilling en dus productiviteitsverlies? Volgens het onderzoek wegen die contacten niet op tegen de voordelen.

Bron: Intermediair PW

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.