Belg kijkt naar openbare arbeidsbemiddeling en uitzendbureaus om werk te vinden

In België hebben de gevestigde kanalen nog altijd het grootste aandeel bij wie werk heeft gevonden, meer dan waar ook ter wereld. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Werk zoeken en vinden op de arbeidsmarkt’ van Randstad in 32 landen. Het bedrijf vroeg 41.000 respondenten via welk kanaal ze het voorbije jaar werk hebben gezocht en/of gevonden. De Belgen zoeken gemiddeld via vier kanalen een job en vinden er een via twee kanalen.

De publieke arbeidsbemiddeling haalt nipt goud met 28 procent. Dat is meer dan dubbel zo goed als hun buitenlandse collega’s (12 procent). Uitzendbureaus en persoonlijke connecties of referenties delen de tweede plaats met 26 procent. Uitzendbureaus scoren in België net geen tien procent hoger dan hun buitenlandse tegenhangers.

Google voert met 17 procent het digitale peloton aan. Vacaturesites halen samen 15 procent. Dat is nog niet de helft van de 38 procent elders ter wereld. Daarna volgen Facebook (13 procent), LinkedIn (9 procent) en Twitter (7 procent). Websites van bedrijven halen 12 procent.

Printadvertenties hebben het meeste terrein prijsgegeven: ze hangen aan de staart met slechts 6 procent, wat nog altijd beter is dan in het buitenland. Informele netwerken (connecties, referenties) hebben dan weer geen last van de digitalisering.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.