Belg pendelt het langst

Dat blijkt uit een Europees onderzoek in opdracht van Samsung Electronics bij 7500 volwassenen in 12 Europese landen. Meer dan 150 miljoen Europeanen pendelen dagelijks naar en van het werk. Van alle Europeanen zijn de Belgen het langst onderweg naar en van het werk. Gemiddeld pendelen we 53,2 minuten, tegenover een Europees gemiddelde van net geen 45 minuten. Pendelaars in het Verenigd Koninkrijk hebben dan weer de kortste reistijd, met bijna 37 minuten per dag.

De overgrote meerderheid van de Belgen (64,2%) rijdt met de auto naar het werk. 22,8% neemt de trein en 16,4% de bus. Bijna één op de vijf Belgen wandelt elke dag naar het werk en terug naar huis.

Eén Belg op de vijf is tot twee uur per dag onderweg. Alle pendeltijd opgeteld spenderen we gemiddeld zowat zeven volle dagen per jaar aan pendelen.

Belgen ergeren zich tijdens hun dagelijkse pendeltocht het meest aan files, asociaal rijgedrag van andere chauffeurs, vertragingen van het openbaar vervoer, luidruchtige medereizigers en reizigers die meer dan een zitplaats inpalmen.

Bron: Metro

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.