Belg wil carrière maar niet ten koste van privéleven

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatieRetentie en verloopWellness
Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone, waaraan 1308 Belgen deelnamen. Eén op de vier Belgen vindt een leuke job en een goede balans werk en privé het allerbelangrijkste. Carrière maken is niet hun prioriteit.

De meerderheid van de Belgen is iets ambitieuzer: 56 procent zegt wel hogerop te willen geraken, maar niet ten koste van andere zaken.

Er is ook wel een niet onbelangrijke groep Belgen die over lijken zou gaan voor hun carrière: 19 procent van de Belgen zegt dat ze er alles voor zouden doen om carrière te maken.

In 2007 stelde StepStone dezelfde vraag. De resultaten zijn ongeveer gelijklopend, maar toch willen iets minder Belgen kost wat kost carrière maken. Michel Tubbax, managing director van StepStone, begrijpt dit: “Deze evolutie lijkt me logisch. De yuppie-periode van de jaren 80 en 90, waar de mensen leefden om te werken, ligt achter ons. Een gezonde balans tussen arbeid en privéleven staat nu hoog op de verlanglijst van de werknemers.”

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.