Belgen en Finnen meest tevreden over werk-privébalans

Werk-privébalans
Welzijn

Twee op drie Belgen zijn tevreden met hun job. Ook zegt iets meer dan de helft tevreden te zijn over de werk-privébalans. Daarmee plaatst ons land zich, samen met Finland, bovenaan de Europese lijst.

Belgen geven zichzelf een hoge score qua werktevredenheid. Ook Nederlanders, Denen en Zwitsers scoren hoog: ongeveer twee op drie (66 procent) zegt tevreden te zijn op het werk. Enkel Noren scoren hoger met 72 procent. Italianen en Kroaten zijn het minst tevreden over hun werk, met respectievelijk 53 en 54 procent. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van SD Worx bij 16.011 werknemers verspreid over 16 landen.

Werk-privébalans

Opmerkelijk is dat Belgen, samen met Finnen, het meest tevreden zijn over hun werk-privébalans. 53 procent zegt dat dit evenwicht goed zit. Ongeveer één op de vijf Belgen (19 procent) vindt dat de balans beter kan. Dat is een werkpunt, maar toch, geen enkel land scoort hoger. Na de Belgen en de Finnen, volgen de Denen, Noren en Nederlanders.

Een kleine meerderheid van de Belgen is tevreden over de werk-privébalans, maar ook zegt één op tien niet tevreden te zijn over zijn of haar job.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.