Belgen minst enthousiast over job, op Fransen na

ArbeidsmarktAttitudeLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategieWellness
De meerderheid van de Belgen is heel enthousiast over zijn job, zo blijkt uit een rondvraag van StepStone bij meer dan 10.000 Europeanen.

De meesten (64 procent) zeggen dat hun werk hun passie is en dat helpt hen om hun werk beter te doen. Ongeveer één op de tien Belgen zegt gepassioneerd te zijn door zijn job, maar denkt niet dat dit een positief effect heeft op zijn prestaties.

Een kwart van de Belgen (24 procent) heeft minder geluk en geeft toe dat hun job hun passie niet is.

Hoewel driekwart van de Belgen gepassioneerd is door zijn job, behoren ze tot de minst enthousiaste Europeanen op dat vlak. Alleen in Frankrijk zien nog minder mensen hun job als hun passie.

Het onderzoek laat trouwens veel verschillen zien tussen de Europese landen. De werknemers in de Scandinavische landen zijn duidelijk het meest gepassioneerd door hun job. Maar liefst 86 procent van de Denen is bijzonder enthousiast over zijn werk. Ook heel veel Nederlanders (84 procent) zeggen gepassioneerd te zijn door hun job.

Bron: StepStone

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.