Belgen trouwst aan hun baas

Dat blijkt uit onderzoek van het internationaal adviesbureau CEB. De ‘CEB Global Labour Market Survey’, die wereldwijd door meer dan 18.000 werknemers werd ingevuld, toont aan dat de helft van de Belgische ondervraagden het liefst bij zijn huidige werkgever blijft. Ook in Nederland en Duitsland zijn ze gehecht aan hun baas: 46% zweert er trouw aan de baas. Engelsen zijn dan weer flexibeler als het gaat om het verwisselen van baan voor een betere manager: daar is slechts 37% niet van plan te vertrekken.

Dit zijn positieve resultaten voor België. Aangestuurd worden door een goede manager is immers één van de belangrijkste redenen voor een hoge werknemerstevredenheid. Bovendien kan een goede vertrouwensband met de manager een burn-out helpen voorkomen.

De uitspraak ‘People join companies and quit managers’ is dus nog altijd relevant. Maar omdat elke manager meer mensen aanstuurt en minder tijd besteedt met individuele medewerkers, is elke minuut nog belangrijker geworden. Een kleine vervelende miscommunicatie die in een gezonde lange-termijnrelatie niet belangrijk zou zijn geweest, wordt nu een bedreiging wanneer het één van de weinige momenten is die je met je manager samen hebt. Dit maakt dat de positie van de lijnmanager belangrijker is dan ooit.

Bron: PW De Gids (http://pwdegids.nl)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.