Belgen willen het liefst in VS en Frankrijk werken

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitLoopbaanMigratieOrganisatie
Dat blijkt uit een onderzoek van jobsite StepStone, The Network en Intelligence Group, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de arbeidsmarkt.

De VS staat het hoogst op het verlanglijstje van mensen die hun kans in het buitenland willen wagen. Maar liefst 44 procent van de Belgen die overweegt om België te verlaten, zou het liefst naar de Verenigde Staten gaan. De landen waar Engels gesproken wordt, zijn duidelijk het populairst, want op de derde en vierde plaats vinden we respectievelijk Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Van onze buurlanden is Frankrijk het populairste land, het komt op de tweede plaats in de top 10. Duitsland en Nederland komen slechts op plaats 9 en 10.

België staat pas op de 23ste plaats in de lijst van de meest populaire landen wereldwijd. Dat heeft vermoedelijk te maken met het beperkt aantal hoofdzetels van multinationals in ons land.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.