België zeker niet bij koplopers in aantal betaalde feestdagen

Met 18 verlofdagen door feestdagen staan India en Colombia helemaal bovenaan op de ranglijst in het onderzoek van Mercer. Ook Libanon, Zuid-Korea en Thailand zitten boven de 15 feestdagen.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. Zij moeten het stellen met acht vrije dagen door feestdagen. Alleen Mexico heeft nog een dag minder.

In West-Europa is Finland het gulst met 15 betaalde feestdagen. Scoren ook hoog: Spanje (14) en Oostenrijk (12). In Duitsland hangt het van de regio (de ‘Bundesländer’) af, waardoor het aantal schommelt tussen 9 en 13.

In het middenpeloton vinden we Zweden, Italië, Frankrijk en Denemarken met 11 feestdagen. België, Luxemburg, Noorwegen en Portugal geven er 10.

In Centraal- en Oost-Europa spant Rusland de kroon met 14 feestdagen, gevolgd door Slowakije (13), Tsjechië en Litouwen (12), Kroatië (11), Polen en Oekraïne (10), en Servië en Roemenië (9).

In Noord-Amerika valt moeilijk een duidelijk cijfer te plakken op het aantal toegekende feestdagen. Canada viert 11 feestdagen, maar het aantal varieert naargelang van de regio. In de VS zijn er doorgaans 10 betaalde feestdagen, al zijn de werkgevers er niet verplicht om ze toe te staan.

In Latijns-Amerika vinden we dan de 18 feestdagen van Colombia, gevolgd door Argentinië en Chili (15) en Brazilië (12). Mexico sluit dus de rij met amper 7 feestdagen.

In het Midden-Oosten en Afrika valt Libanon op met 16 feestdagen, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten er amper 9 geven.

Bron: Mercer Consultancy.nl, Personeelsnet

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.