Belgische sollicitanten beter voorbereid dan Franse en Duitse

InstroomSelectie
Het onderzoek werd gevoerd door het gespecialiseerde uitzendbedrijf Accountemps in negen landen: Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië. Het onderzoek liep in december 2002 en januari 2003 en omvat de reacties van 1550 HR- en Finance Managers. Het blijkt dat de kandidaten in Frankrijk en Duitsland zich niet bewust zijn van het belang van een goede voorbereiding, of de arbeidsmarkt zich nu in een opwaartse, stabiele dan wel neerwaartse beweging bevindt. Dat enige kennis over het bedrijf waar men solliciteert een goede indruk nalaat bij de manager, spreekt voor zich. Door de vertraging in de economie zijn financiële kandidaten volgens bijna 10% van de Belgische HR- en Finance managers flexibeler geworden in hun eisen, voornamelijk op het vlak van salarisvoorwaarden. Gezien de steeds benardere situatie van de arbeidsmarkt, beseffen de meeste kandidaten dat flexibiliteit troef is. De extreme salarissen en extralegale voorwaarden waarmee de meeste bedrijven tot een paar jaar geleden de kandidaten om de oren sloegen, zijn er niet meer bij. De kandidaten stellen zich tijdens een interview flexibeler op. Ze zijn realistischer geworden en beseffen dat ze hun eisen best aanpassen. Net geen 40% van de ondervraagden stelde vast dat er bij financiële kandidaten geen verandering merkbaar is in de bezorgdheid over het vinden van een job. Bij de vraag of kandidaten bereid zijn te verhuizen, merkt men de jongste zes maand in België niet echt veel verandering. Iets meer dan de helft van de respondenten beweert dat de bereidwilligheid niet gewijzigd is, 21% zegt dat dit wel het geval is. Amper 4% van de Belgische managers beweert dat de huidige sollicitanten willen verhuizen voor een job. Accountemps is een gespecialiseerde divisie van RHI Belgium, dat zelf deel uitmaakt van de Amerikaanse groep Robert Half International Inc

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.